Snabba svar som alla kan förstå

dåliga kläder

Vad ska vi göra med dåliga kläder på vintern?

Det finns ju inga dåliga väder men väl dåliga kläder och på vintern kan detta leda till lamslagning. Du vill ut och göra något men det är ju stört omöjligt när du inser att du måste köpa en overall och ett värmetält för att trivas där ute. Låt oss ta en titt på 6 saker du kan göra med dåliga kläder på vintern.

  1. Gör upp en åkerbrasa

Detta är en klassiker. Åkerbrasan innebär att du slår armarna i kors mot kroppen. Detta gör du om och om igen tills du känner värmen stiga i överkroppen. Detta är åkerbrasan! Om du tvingas stå i busskö utomhus med dåliga kläder på vintern är detta ett måste att känna till.

  1. Bada utomhus

Det här kan vara en jättebra idé. En del badar i isvak och andra rullar sig i snön utanför en bastutunna på tomten. Om du inte har bastu eller badtunna för vinterbruk kanske du känner någon som har det. Eller så kör du på vinterbad för att se om man verkligen blir friskare av att utsätta sig för iskallt vatten a la whimhof.

isbad
Efter ett dopp i isvaken kommer allt annat att kännas mycket varmare!
  1. Snabb promenad eller vandring

Välj en naturskön väg eller en lokal park för en rask promenad eller vandring. Den konstanta rörelsen hjälper till att generera kroppsvärme och håller dig varmare. Håll dig till kortare stigar om det är väldigt kallt, och fokusera på att hålla ett jämnt tempo.

Här ska det också sägas att lager av kläder kan vara bra. Du kan då ha dåliga kläder i flera lager kan vi säga. När du får upp värmen skalar du av det översta lagret med usla vinterkläder!

  1. Fotoäventyr

Kallt väder förvandlar ofta landskap vilket gör dem unikt vackra. Gå på ett fotoäventyr för att fånga de frostiga scenerna, isformationerna eller till och med de tidiga vårtecknen. Eftersom du är fokuserad på att ta bilder kommer du att röra på dig och hålla dig aktiv vilket hjälper till att hålla dig varm. Ta med en termos med varm dryck så att du åtminstone blir varm på insidan.

  1. Fågelskådning

Vintern är en bra tid för fågelskådning eftersom träd är kala och fåglar är lättare att upptäcka. Du kan till och med göra detta på din bakgård eller i en lokal park. Håll dig själv i rörelse från plats till plats för att hålla dig varm och använd en kikare för att njuta av fåglarna på avstånd.

Eller så stannar du inomhus och ser på fåglarna där utanför. Det kanske inte riktigt är samma sak som fågelotta men bra nära. Bra för dig som inte vill riskera ett möte med Astrids drake därute!

  1. Snökonst

Om det finns snö på marken kan du skapa snökonst. Att bygga en snögubbe, göra snöänglar eller till och med prova på snöskulpturer är roliga aktiviteter som får dig i rörelse och kreativitet. Fysisk aktivitet hjälper dig att hålla dig varm och du kan njuta av den konstnärliga processen eller en lekfull tävling med vänner eller familj.

Kom ihåg att nyckeln till att hålla sig varm under dessa aktiviteter är att fortsätta röra på sig, utnyttja solljuset, hålla sig hydrerad med varma drycker och lägga upp så mycket som möjligt med de kläder du har. Prioritera alltid din säkerhet och hälsa, se till att du inte stannar ute för länge i kylan för att undvika hypotermi eller frostskador.

Sedan måste vi upprepa att dåliga kläder verkligen kan vara ett bekymmer då det är minusgrader i Sverige. Det är inte en synd att stanna inomhus. Kanske kan du bygga en brasa i öppen eldstad och mysa lite extra. Då spelar det ingen roll vad du har för kläder.

Det där med att man måste gå ut kan kännas lite överdrivet. Så skifta fokusen från dina dåliga vinterkläder och fundera på vad du har lust att göra. Om det är så att du inser att det inte kommer att fungera utan något av Goretex så är det kanske dags att skaffa rätt kläder så att du kan gå ut och njuta på riktigt.