Snabba svar som alla kan förstå

industri

Hur kan vi få ner kostnaderna för företagsutrustningen?

Det spelar ingen roll om ni precis har dragit igång eller är inne på det femte året som verksamhet. När utrustningen blir för dyr att köpa in kan det få negativa konsekvenser. Vad kan ni göra för att få tillgång till maskinerna ni behöver för att klara produktionen utan att det blir för dyrt?

Dra nytta av leasingavtal

Ett sätt att klara av de stora kostnader som maskiner och annan utrustning kan innebära är att använda så kallade leasingavtal. Leasing anses vara väldigt prisvärd för att den gör det möjligt att leasa och vid senare tillfälle köpa utrustningen.

Med leasingavtal är det möjligt att få bort de stora investeringskostnaderna som skulle kunna leda till att ni inte klarar månaden. Med leasing är det bara att bestämma sig för leasingtiden och vad restbeloppet ska vara. Det finns företag som Grenke (se länken här ovan) som är specialiserade på att hjälpa företag med detta.

Se på möjligheten till begagnat

Det kan också vara möjligt att köpa billig utrustning som är begagnad. En gasolvärmare utomhus för att ni ska kunna sitta utomhus och umgås eller ha möten behöver inte bli så dyr om du köper den i andra hand. En hackmaskin till industriköket kan fungera precis lika bra som begagnad om den tidigare ägaren har tagit väl hand om den.

En ny vattenvärmare är inte billig!

Det som gör att begagnade maskiner inte är lika fördelaktiga som de du kan få nya med leasing är just att de inte är nya. När ett företag köper in maskiner så är det på eget ansvar vad gäller säkerhet. Det kan vara svårt att bedöma hur säkra begagnade maskiner är trots märkning eftersom ni inte kan veta precis hur de har använts.

Investering från nya ägare

Det går förstås också att få in nya ägare som investerar i ny utrustning. Det här kan bli nödvändigt då det inte går att driva verksamheten vidare utan ordentlig utrustning. Om det inte går att låna till nya industrimaskiner och det heller inte finns möjlighet till leasingavtal kanske detta kan vara en lösning.

Fast det som är viktigt att komma ihåg är att personer som köper in sig i företaget även kommer med sina åsikter. Det kan leda till en del diskussioner omkring vidare utveckling. Detta kan förstås vara bra och det särskilt när den nya ägaren är en väl insatt person. Men i vissa fall finns det god anledning att se på andra lösningar och inte dra in fler kockar i smeten.

När det är möjligt med företagslån

Det finns förstås situationer då det går att ta ett företagslån för att köpa ny utrustning. Om företaget inte redan är belånat kan detta vara den bästa vägen att gå. Med goda villkor och en avbetalningstid som ni klarar av kanske detta gör det möjligt att byta ut maskinparken så att ni kan börja producera mycket mer på kortare tid!