Snabba svar som alla kan förstå

Hur lång tid tar det att se resultat av hårtransplantation?

Om du har bokat in en hårtransplantation är du inte ensam. Idag är det många som lider av sitt håravfall. Både kvinnor och män. Kanske ökade detta lite extra under pandemiåren då många noterade att det beryktade coronaviruset även tycktes ge håravfall.

Men hur lång tid tar det att se resultat av en transplantation? Det snabba svaret är 12 månader men det finns förstås mer att tänka på…

Håret växer olika fort hos olika människor

Vi är alla olika. Precis som att du kan behöva behandla din akne på ett sätt och en annan person på ett annat sätt så kommer hårtransplantationer fungera olika för olika personer. När håret är huvudsaken måste du vara medveten om att håret växer olika fort hos olika människor.

Kliniker som genomför hårtransplantationer brukar säga 12 månader som en riktlinje. Men om du är en person med snabb hårväxt så kan du se resultat efter 6 månader. Det viktiga här är att se vilken typ av garanti du får för din hårtransplantation.

Bra kliniker som jobbar på ett seriöst sätt ger någon form av garanti. Dessutom kommer de inte att genomföra transplantationen om de ser att den inte lär ge de önskade resultaten.

Det kan kännas segt efter transplantationen

Var medveten om att det kan kännas segt efter en hårtransplantation. Du vill ju se håret växa in igen så du står och tittar i spegeln varje dag. Det här leder till att du inte upptäcker förändringarna på en gång.

Andra som inte ser dig varje dag märker genast håret som börjar växa ut. Det är inte så dumt att stöta på personer du inte ser varje dag för att se om du får kommentarer. Samtidigt kan du ta bilder. Om du gör detta en gång per månad är det enklare att jämföra och se skillnader.

Det krävs en hel del tålamod efter transplantationen. Ett år kan kännas som lång tid men det är det ju inte om du ser det hela i ett större sammanhang.

Välj en bra metod för snabbare resultat

Det är också bra att veta att det finns lite olika typer av hårtransplantationer. Metoden som används kan också påverka hur snabbt du ser resultat. Om du får hårtransplantation med micro-verktyg så kan läketiden bli mycket kortare än med andra metoder.

Hur snabbt ser jag en skillnad?

Om du undrar hur snabbt du kommer att se en skillnad efter hårtransplantation så går det snabbt. Redan efter 3 månader bör du notera att det har hänt något. Notera också att du kan göra vissa behandlingar för att snabba på och stärka kroppens naturliga hårväxt.

Precis som att du kollar ditt blodsocker efter måltider så kan du börja hålla koll på ditt intag av vitaminer och mineraler. Lär dig mer om vilka ämnen som är viktiga för hårväxten och se till att du får tillräckligt av dessa via kost och kosttillskott efter din hårtransplantation.