Snabba svar som alla kan förstå

80 tals hund

Hur kan jag styla min hund i 80-tals stil?

Om du tycker att 1980-talet var något alldeles särskilt vad gäller mode så kanske du vill styla din hund i enlighet med din klädsmak. Nu kan du inte gå till Mango för kläder med 80-tals vibbar. Inte för dig och inte för din hund. Vi ska ta en titt på hur du kan styla hunden för att få den rätta känslan utan att besöka någon modebutik.

hund med glasögon

Vovven behöver rätt frisyr!

1980-talet handlade om stort hår på kvinnor och män. Tänk på hockeyfrillan och översätt detta till din hunds trimning. Du vill ha en hundfrisyr som är lika dramatisk. Det klassiska pudelsnittet är ett bra alternativ. Detta eftersom det har en hel kropp och ben som kan klippas i olika former.

Men gå varsamt fram. Du behöver bygga en god relation med din hund om du inte vill utsätta den för stress (se mer i käll-länkar nedan). Du kan också välja en nallebjörn-look vilket då är en hel kropp med kort rygg och sidor.

Om du vill gå all out kan du prova en mohawk som ger den där hockeylooken. Fast tänk på vad andra kommer att säga. Du vill ju inte att de ska tro att du var påverkad av alkohol när du tog hand om din vovves frisyr!

Tillbehör för rätt effekt

Ingen 1980-talslook är komplett utan några tillbehör. Inte för dig och inte för Fido. Börja med att lägga till en färgglad bandana eller rosett på toppen av din hunds huvud. För extra känsla kan du även använda band eller rosetter för att knyta pälsen i nacken eller längs kroppen.

top gun hund
Skaffa en Top Gun jacka till hunden!

Om din valp är särskilt äventyrlig kan du en verkligt iögonfallande look. Se till att ha en bra plats för alla prylarna du kommer att samla på dig. Kanske med smart förvaring under säng

Gör det som känns rätt

Med de rätta produkterna och teknikerna kan du ge din hund en retroinspirerad look som säkerligen kommer att väcka uppmärksamhet. Börja med att välja rätt frisyr, förbered sedan pälsen och styla den för att skapa önskad form.

Lägg slutligen till några tillbehör för en extra touch av nöje och stil. Med dessa steg kommer du att kunna ge din valp ett stilfullt utseende som säkerligen kommer att bli det mest populära. Var dock alltid medveten om vad som händer i din egen maggrop.

Det bästa tipset för dig som vill styla hunden som om det vore 1980 och dags för hunddisco är att gå på magkänslan. Den har aldrig fel!

Referenser

Här kan du läsa mer om hur vi klädde oss på 1980-talet!
För en nära relation med hunden ska du vara varsam och bygga ett förtroende. Det kan motverka stress.
Olika hundar är olika känsliga och det bör du vara medveten om innan du börjar styla din hund!

Relevant video

Disco hundar är ständigt aktuella!