Snabba svar som alla kan förstå

gåta som hälsning

Hur kan du använda svåra gåtor för födelsedagshälsningar?

Riktigt svåra gåtor kan vara användbara för olika tillfällen. Om du sitter och klurar på gåtan hur skriver man en födelsedagshälsning så kan svaret ligga i en svår gåta! Istället för att skriva något trevligt så kan du skapa lite tanke och lek. Då blir din hälsning så mycket mer än omtanke och kärlek!

Använd svåra gåtor för födelsedagshälsningar några tips och tricks

Medan traditionella födelsedagshälsningar alltid uppskattas så kan användningen av en svår gåta lägga till ett element av lek och utmaning till firandet. Men alla svåra gåtor passar inte för alla och alla tillfällen.

Du kan tänka på saker som:

Vem är det som ska svara på en svår gåta?

När du använder svåra gåtor för födelsedagshälsningar är det viktigt att betänka vem som ska svara. Ett barn eller vuxen som har vuxit upp med Astrid Lindgrens sagor lär känna till Astrids drake och då går det ju bra att skoja till det om en eldsprutande sagofigur.

Och om du ger ett klädesplagg till en person som har ett stort intresse av mode så går det ju an att fråga hur Mango är i storlek. Det ger rätt ledtråd och kommer att förstås.

Se till att mottagaren är någon som tycker om gåtor och pussel och som har ett gott sinne för humor. Om du inte är säker kan det vara bäst att hålla fast vid en mer traditionell hälsning.

vem ska svara
Vem är det som ska svara på gåtan?

Se till att den svåra gåtan är relevant

Välj en gåta som är relevant för tillfället. Vi ska lista några bra förslag på svåra gåtor för födelsedagshälsning. Det kan vara sådant som rör själva presenten eller hur personen kommer att uppleva födelsedagen. Typ vad är det som går och aldrig kommer någon vart, svaret är tiden och nu har personen blivit ett år äldre utan att ha kommit någon vart… (detta enbart till personer med humor förstås!)

Du kanske också kan skoja lite om saker som att den som är tålmodig lever längre. Men frågan är förstås om detta är något som personen som grattas kan uppskatta…

Inkludera svaret!

Se till att inkludera svaret på gåtan i meddelandet. Svåra gåtor med svar är bara roliga och kommer inte att leda till frustration. Du kan ju skriva svaret på baksidan av kortet om du skickar en fysisk födelsedagshälsning eller lova att du sänder det med ett sms inom kort.

födelsedagstårta
Du kan ju skicka din hälsning med en tårta med svår gåta vars svar är tårtljus eller själva tårtan…

Skicka en interaktiv gåta till födelsedagen

Om du skickar en födelsedagshälsning via sociala medier eller sms så kan du överväga att göra gåtan interaktiv. Du kan till exempel lägga upp gåtan som en omröstning och låta dina vänner rösta på svaret, eller så kan du använda emojis för att ge tips om svaret.

Några bra förslag på roliga gåtor med svar

Här är några svåra gåtor som också är roliga som du kan använda för din födelsedagshälsning:

  1. Jag har ett hjärta som inte slår men jag kan ändå få dig att känna dig varm och go, vem är jag? Svar: Nallen som du ger med din födelsedagshälsning!
  2. Jag är lång när jag är ung och kort när jag är gammal, vem är jag? Svar: Födelsedagsljuset som du placerar på tårtan du skickar med din hälsning!
  3. Jag lever inte men jag växer, jag har inte lungor men måste få luft, jag har ingen mun men kan drunkna av vatten. Vad är jag? Svar: Återigen ett födelsedagsljus!
  4. Vad är alltid framför dig utan att du kan se det? Svar: Framtiden! Mycket bra tema för en födelsedagshälsning.
  5. Jag kan dras, köras och förslås, vad är jag? Svar: Ett skämt!
  6. Vad stiger men utan att dala igen? Svar: Åldern, perfekt för ett födelsedagskort där det kanske står något om att bli gammal och vis på framsidan.
rött hår
Att skoja om eld i din gåta kanske inte är bäst val om du ska gratta en person med väldigt rött hår…

Summering

Med svåra gåtor skapar du en unik födelsedagshälsning som får mottagaren att fundera en stund. Oavsett om du skickar en present med din hälsning eller inte så ger detta ett viktigt mervärde. En svår gåta är ju en form av underhållning som kan göra födelsedagen lite roligare. Ta en av ovan nämnda födelsedagsgåtor som kan passa med din hälsning och eventuell present och lycka till!

Relevant video

Kanske kan du spela in vänner som frågar födelsedagsgåtan…