Snabba svar som alla kan förstå

Vad bör du fokusera på som gravid?

När du har fått beskedet om att du är gravid är det många tankar som snurrar i ditt huvud. Det är förstås otroligt spännande och det särskilt om det är det första barnet. Att bli förälder är en otroligt stor händelse men själva graviditeten är också viktig. Vad bör du fokusera på? Vi tar en titt på några av de viktigaste sakerna att tänka på när du väntar barn.

Ta hand om dig själv!

När du är gravid är det verkligen dags att satsa på så kallad self care. Du kan se närmre på gravidmassage och kanske gravidyoga som kan göra dig piggare när det blir tungt och tröttsamt. Dessutom bör du fokusera på återhämtning och att till exempel se till att lägga dig i tid.

Om det är svårt att sova på natten så kan du undersöka vad som kan underlätta. Du kanske behöver en comfortkudde eller något annat som skapar rätt miljö för ditt gravida jag att trivas i sovrummet och sängen.

Förbered för barnet som snart är med dig

Barnet är ju med dig varje dag då det växer i din mage. Men snart kommer det att finnas med dig på ett sätt som kan kräva lite förberedelse. Utöver att du kanske vill inreda ett barnrum kanske du bör se på saker som förvaring under säng för att skapa ett hem som blir bekvämare då du ska ta hand om ett litet barn.

Du kan också fundera lite på saker som om du bara ska ha vagn eller en kombination av vagn och bärsele. Det finns så många smarta produkter för barn och föräldrar att du enkelt kan hitta allt som du kommer att behöva för att få en lugn och skön första tid med ditt barn.

Saker som böcker med klassiska karaktärer som Astrids drake och liknande är inte aktuellt när du är gravid. Visst kan du skaffa den här typen av leksaker och böcker för äldre barn men var medveten om att det kan kännas som en livstid tills det att de faktiskt behövs.

Se till att du kan ta ledigt

Du kanske tycker att det är självklart att du kommer att vara mammaledig. Men hur ledig kommer du att vara på riktigt? Det är ju inte bara jobbet som kräver vår uppmärksamhet. Om du har flera projekt igång på fritiden kan det vara dags att varva ner en bra tid innan det är dags för födsel.

Många väljer att ta ledigt från arbete en bra bit innan födsel och det är också en viktig form av mammaledighet. Det är ju bra att kunna vila lite mer samt att ta hand om de sista förberedande insatserna dagarna innan bebisen kommer. Så se över din planerade ledighet och tänk igenom om den är utformad på ett sätt som kommer att passa dig.