Snabba svar som alla kan förstå

spara pengar i vardagen

Hur kan du spara pengar i vardagen?

Drömmen om villan, den nya bilen, utlandssemestern eller bastutunnan finns där, men hur ska du nå den snabbare? Oavsett vad du tänker om pengar och lycka så är det fortsatt så att pengarna gör det möjligt att nå de där målen du drömmer om. Kan du spara pengar i vardagen? Vi tar en titt på några möjligheter…

Köp saker i storpack för bättre pris

För en familj borde detta vara en självklarhet. Istället för att köpa ett par då och då så vinner du flera fördelar med att handla kalsonger i storpack. Ett stort paket med toalettrullar har ett lägre pris per rulle än det som är mindre. Dels så får du ner priset så att du kan spara lite mer och dels så slipper du brist på kalsonger och toalettrullar när du minst anar det.

Istället för att köpa dyra Mango kläder kan du satsa på storpack vad gäller saker som t-shirts och annat som verkligen inte måste ha ett känt märke för att fungera. Det finns en rad olika plagg såväl som mat som du sparar pengar på genom att köpa större paket.

Några exempel på detta är:

  • Strumpor
  • Näsdukar
  • Blöjor
  • Snacks
  • Böcker

Det går att hitta erbjudanden för det mesta där du får ner priset om du köper minst två exemplar eller fler. Om du inte behöver så många exemplar själv kan du ju slå ihop dig med en annan person så delar ni på paketet då det är köpt.

billiga blöjor
Storpaket med blöjor kan spara pengar!

Spar pengar på hälsokost

Det kan verka så dyrt att köpa ekologiskt och att satsa på grönsaker och frukt istället för billigare alternativ som dessutom håller sig längre i köksskåpet. Men faktum är att många som går över till nyttigare kost inser att det till sist innebär besparingar i vardagen.

Om du har haft hälsoproblem som utslag på kroppen, ont i magen och annat som kan vara en direkt följd av olämplig kost så vet du att det inte blev billigt. Dyra mediciner och sjukskrivning gör det svårt att spara pengar till drömmarna.

Det finns studier som visar att ekologiskt mat minskar riskerna för sjukdom. Om du ser på kostnaden för den här typen av mat ur detta ljus så kanske du ändå vill ta den. Ett friskare liv som kanske rentav blir längre kan ju också ses som en dröm att investera i.

Lär dig leva med mindre

Vi samlar ofta på oss saker och sedan fortsätter det på samma vis trots att vi inte alls behöver alla dessa saker. På tal om kalsonger i storpack så kan det verkligen vara klokt att börja i lådan med underkläder och strumpor.

Fundera på hur många par strumpor och underbyxor du behöver. Om du har mer än så i din byrålåda kan du lägga undan det som blir över och plocka fram när kläderna slits ut och behöver bytas ut.

Genom att anamma en livsstil där du vänjer dig vid att leva med mindre kläder och prylar så kommer du att spara mer i vardagen. Spontana köp är ingen nödvändighet och om du kan utesluta dessa så får du mycket mer över för det som du drömmer om!

Referenser

Här får du hjälp med att räkna ut din budget.
Det här är en blogg med exempel på hur du kan leva med mindre saker och utgifter.

Relevant video

Här är fler tips på hur du sparar pengar i vardagen!